Fabrika "Milan Blagojević – Namenska" vraća se na svetska tržišta

Bez autora
Oct 17 2011

Vojna fabrika "Milan Blagojević – Namenska" u Lučanima u poslednje četiri godine dvostruko je povećala proizvodnju i više od dva puta izvoz. Ova fabrika se svojim proizvodima vraća na najzahtevnija svetska tržišta, a uskoro će početi da izvozi i na tržišta Nemačke i SAD. Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Dragan Šutanovac je nakon današnjeg obilaska fabrike "Milan Blagojević – Namenska" u Lučanima ocenio da sve vojne fabrike u Srbiji svakodnevno obezbeđuju kvalitetne poslove. Iz tog razloga, vojna industrija jeste jedna od najvitalnijih grana naše industrije. U ovoj fabrici zaposleno je 1.003 radnika, od kojih je 900 u stalnom radnom odnosu, dok ostali rade po ugovoru. Prosečna plata iznosi 36.000 dinara neto, dok je 2007. godine bila 22.000 dinara. Fabrika "Milan Blagojević – Namenska" je nosilac razvoja u opštini Lučani, koja ima približno 24.000 stanovnika.

Fabrika "Milan Blagojević – Namenska" vraća se na svetska tržištaVojna fabrika "Milan Blagojević – Namenska" u Lučanima u poslednje četiri godine dvostruko je povećala proizvodnju i više od dva puta izvoz.

Ova fabrika se svojim proizvodima vraća na najzahtevnija svetska tržišta, a uskoro će početi da izvozi i na tržišta Nemačke i SAD.

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Dragan Šutanovac je nakon današnjeg obilaska fabrike "Milan Blagojević – Namenska" u Lučanima ocenio da sve vojne fabrike u Srbiji svakodnevno obezbeđuju kvalitetne poslove. Iz tog razloga, vojna industrija jeste jedna od najvitalnijih grana naše industrije.

U ovoj fabrici zaposleno je 1.003 radnika, od kojih je 900 u stalnom radnom odnosu, dok ostali rade po ugovoru. Prosečna plata iznosi 36.000 dinara neto, dok je 2007. godine bila 22.000 dinara.

Fabrika "Milan Blagojević – Namenska" je nosilac razvoja u opštini Lučani, koja ima približno 24.000 stanovnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik